• Palvelut

Energialeikkaus

Energialeikkaus eli energisoiva hiustenleikkaus on erittäin tekninen leikkaus ja siihen kuuluu olennaisena osana intialainen päänhieronta.

Työ aloitetaan rentouttavalla hieronnalla, hiuspohjaan levitetään tarkoituksen mukainen luonnonöljy. Öljyn tarkoitus on pehmentää, rauhoittaa, kosteuttaa tai virkistää hiuspohjan ihoa. Hieronnan jälkeen hiukset pestään luonnonmukaisella shampoolla. 

Leikkaus itsessään on hyvin tekninen leikkaus. Hiuksia kammataan monesta suunnasta, jolloin kaikki ns. kulmat saadaan pois. Leikkauksessa ei käytetä ohennus- eikä muotoilusaksia, ei vuolemis- tai pointtaustekniikoita. Puhtaimmillaan energialeikkaus on, kun hiuksia on kammattu leikkauksen aikana niin, että ne ovat kuivat. Hius asettuu omaan muotoonsa, eikä sitä pakoteta ʻkampaukseenʼ. 

Monet kuitenkin haluavat myös viimeistelyn hiuksiinsa ja se onnistuu mainiosti. Föönaukseen ja muuhun viimeistelyyn käytetään ainoastaan luonnonmukaisia muotoilutuotteita.

 

 

Intialainen päänhieronta

Intialainen päänhieronta rentouttaa kuten kaikenlainen hieronta ja pysähtyminen. Se keventää lihasjännitystä, se voi tuoda helpotusta silmien rasitukseen ja auttaa päänsärkyyn. 
Rentoutumalla parannat myös keskittymiskykyäsi.

Intialainen päänhieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon, Ayur Vedaan eli Elämän tieteeseen. Se on ollut tunnettu hoitomuoto jo varhaisten, 1800-luvulta peräisin olevien kirjoituksien mukaan.

Intiassa päänhierontaa on tehty tuhansia vuosia ja se on kulkenut suvuissa perintönä erilaisissa muodoissa.

Kun valitset hiuksiisi kasvivärin, astut aivan uuteen maailmaan.
Kasvivärien luonne on täysin erilainen kuin synteettisten värien. Värin intensiteetti riippuu mm. vaikutusajasta, hiuksen omasta väristä ja ihmisen omasta pH:sta, jolloin väristä tulee uniikki. Sinun värisi.

Kasvivärien pohjana käytetään hennaa (Lawsonia inermis), cassiaa (Cassia obovata / Senna italica) ja indigoa (Indigofera tinctoria). Värisävyt sekoitetaan pääosin näistä kolmesta kasvista. Erilaisin sekoituksin saadaan kylmempiä ja lämpimämpiä sävyjä, mutta lopullinen vivahde syntyy sinusta. Väri kypsyy vielä muutaman päivän ajan, joten lopullista värisävyä ei pysty heti näkemään. Huomaathan, että kasviväri on kestoväri, mikä kasvaa pois. 

Merilevä- eli karrageenihoito

Karrageenihoito on syväpuhdistava ja ihana, kosteuttava hoito hiuksille ja hiuspohjalle.

Ennen kasvivärjäystä merilevähoito syväpuhdistaa hiusta ja näin väristä tulee kauniimpi. Karrageeni myös kosteuttaa hiuspohjaa ja hiuksia ja tekee hiuksista ihanan pehmeät. Karrageeni on hyytelömäistä ainetta, jota valmistetaan Pohjois-Atlantin punalevistä. Se on elintarvikelisäaine  (E 407) ja saanut nimensä irlantilaisen Carragheenan-nimisen kylän mukaan. 

Savihoidot

Savi on yksi maailman vanhimmista ihmisen käyttämistä aineista. Ensimmäinen merkintä saven kosmeettisesta käytöstä on säilynyt muinaisessa Egyptissä. Joidenkin tutkijoiden mukaan egyptiläiset tiesivät saven antiseptisistä ominaisuuksista. 

Savella voidaan hoitaa ärtynyttä, kuivaa ja kiristävää hiuspohjaa tai tasapainoittaa rasvoittuvaa hiuspohjaa. Sitä voidaan käyttää myös koko kehon puhdistukseen. Savi on luonnollinen mieto pesuaine, mikä sopii kaikille vauvasta vaariin.