Intialainen päänhieronta

Intialainen päänhieronta rentouttaa kuten kaikenlainen hieronta ja pysähtyminen. Se keventää lihasjännitystä, se voi tuoda helpotusta silmien rasitukseen ja auttaa päänsärkyyn. 
Rentoutumalla parannat myös keskittymiskykyäsi.

Intialainen päänhieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon, Ayur Vedaan eli Elämän tieteeseen. Se on ollut tunnettu hoitomuoto jo varhaisten, 1800-luvulta peräisin olevien kirjoituksien mukaan.

Intiassa päänhierontaa on tehty tuhansia vuosia ja se on kulkenut suvuissa perintönä erilaisissa muodoissa.

Länsimaihin intialaisen päänhieronnan on tuonut sokea fysioterapeutti ja refleksologi Narendra Mehta. Hän lisäsi hierontaan mukaan hartiat, niskan, olkavarret ja kasvot, koska nykyisin ihmiset keräävät kaiken stressin ja paineet hartiaseudulle. Mehta kehitti päänhieronnasta ns. ”stressipesun”, joka tasapainottaa kehon chakra-pisteitä, kasvojen meridiaani- eli akupisteitä ja korvien heijasteita tavoitteena vaikuttaa kolmella tasolla: fyysisellä, psyykkisellä ja emotionaalisella.

Intialainen päänhieronta vilkastuttaa pään ja hartiaseudun verenkiertoa, minkä takia ennen hoitoa ja hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä. Koska käytämme hieronnassa luonnon öljyjä on hyvä pukeutua mukavaan, kiristämättömään asuun. Valitse vaikka vanha t-paita, missä mahdolliset tahrat eivät haittaa.